Hoewel er in de media ruimschoots aandacht wordt gegeven aan seksualiteit en seks, van fijnzinnig tot grof, is het lang niet altijd voor iedereen eenvoudig om over seks te praten. Zelfs voor hulpverleners is het niet vanzelfsprekend om over seksuele problemen te praten. Van daaruit is het vak Seksuologie in het leven geroepen om artsen, psychologen en psychiaters te leren beter met cliënten te praten over seks.
Zo ben ik ook na mijn studie psychologie de postdoctorale opleiding Seksuologie gaan volgen. Nu ik afgestudeerd ben wil ik mijn kennis graag inzetten om mensen te helpen bij het antwoorden vinden op seksuologische vragen, zoals hier rechts weergeven.
In de begeleiding komt aan de orde; het seksuele probleem, voorlichting daarover, randvoorwaarden zoals gezondheid, seksuele achtergrond m.b.t. gezin en eventuele relatie(s). Soms heeft men aan 1 tot 5 gesprekken voldoende. Soms meer, vooral als er relationele problemen een rol spelen.
Voor veel mensen is individuele therapie een grote stap waar je lang tegen op kunt zien. Het is handig om met een cursus Ontspanning en meditatie of een cursus Bewustwording te beginnen in een groep. (Zo wordt de belangrijkste voorwaarde voor verandering al gelegd, namelijk het ontspannen).
Antwoorden op o.a.: